20.1.2011

Kummaa Kansasissa on...

Lumi
Koko kaupunki menee sekaisin, kun sataa 15cm lunta. Koulut suljetaan, ihmiset passitetaan töistä aikaisemmin kotiin eikä seuraavana päivänä tartte tulla paikalle, koska maassa on lunta. Talvirenkaita ei ilmeisesti tunneta. Tänään käveltiin mäkeä ylös paljon nopeammin kuin auto, joka loppujen lopuksi ei edes päässyt koko matkaa perille.

Kävely
Käveleminen on kauhistus. Nämä eivät voi kuvitella, että voi kävellä matkan, joka on pidempi kuin 100 metriä, jos sitäkään. Saatika sit jos tie kulkee mäen yli. Nyrpistetään nenää ja nauretaan, että eihän sitä viitsi, kun siinä on tuo mäkikin, kauheaa! Kyllä autolla kannattaa kulkea.

Asekyltit
Jokaisessa ulko-ovessa on kyltti, joka kieltää käsiaseiden tuomisen rakennukseen. Onko jollain oikeasti täällä ase mukana? Mihin ne sen jättää, autoonko? Vai kuljetetaanko niitä kouluunkin?

Bussit
Kulkevat harvaan, mutta ovat opiskelijoille ilmaisia, muille hinta on dollarin. Dollarin!!! Bussin voi pysäyttää missä vaan ja mihin vaan, ja kuski avuliaasti kertoo, missä pitää jäädä jos ei tunne paikkoja. Ja tämä tehdään ihan oikealla ystävällisyydellä.

Hinnat
Vesipullo maksaa enemmän kuin vastaava cokis. Ben & Jerry's jädet on aivan hävyttömän halpoja, jotain 2 euroa. Sushilounas on noin 6 dollaria ja sisältää 12 isoa palaa esimerkiksi tonnikala-avokadorullia. Miksi siis joku vetää rasvaa ja lisää rasvaa eri muodoissa, kun saa tuoretta sushia samalla hinnalla?

Lista jatkuu myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. Moikka sisko! :)

    Sain tämän blogin linkin äipältä. Mahtaa olla hienoa siellä ulkomailla. Ilmeisesti tuo teidän iskänkin kanssa kertoma ruokajuttu ei sitten tosiaan ole myytti. Kuinka paljon ihmiset sitten oikeasti ostaa ruokansa niistä epäterveellisistä kaupoista?? Pitäisi joskus päästä rapakon sillä puolen käymään että näkisi oikeasti mitä se on. Brasseista muistan aika päinvastaisia kokemuksia sikäli, että siellä myytävät hedelmät sai kyllä Suomessa myytävät kaimansa kalpenemaan tyystin, eli ei ollut prosessoitua. Hassua että se menee toisin päin siellä...

    Toinen mikä pistää silmään on tuo kävely/autojuttu. Monet tuota on sanoneet, mutta vaikea sitä on uskoa. Toisaalta eipä sitä itsekään niin massiivista kävelymäärää tule tehtyä, jos ottaa huomioon että koululle tulee kuitenkin mentyä bussilla ja metrolla joka päivä. :P Ainakin keskustaa tulee kuitenkin rampattua jonkin verran. Ja kävinpä ensi kertaa tuossa viikko sitten capossakin taas, se oli mielenkiintoinen kokemus liikunnallisesti "pienen" tauon jälkeen... (ja vähän muutenkin) :P

    Toivottavasti enkun koe menee hyvin!

    ps. mitä meiliä käytät nyt?

    VastaaPoista
  2. Heipparallaa!
    Tosi kiva, että löysit tänne! Kyllä nää ihmiset kaupoista ruokansa ostaa, mutta ehkä se ei tosiaan vastaa meidän tottumuksia. Ja ei sitä itselläkään tulisi kauheesti käveltyä Suomessa ilman koiraa ja sitä vartin puuskutusta Lahdessa mäen yli koululle.

    Ostettiin juuri kämppiksen kanssa sellaiset keinukengät, joiden pitäisi rasittaa enemmän jalkoja kuin normilenkkarit. Toivotaan, että toimivat! ;)

    VastaaPoista